AVM Güvenlik Nedir ve AVM Güvenlik Nasıl Olunur?
AVM Güvenliği veya diğer bir değiş ile AVM güvenlik denilince insanların toplu bir şekilde alışveriş yaptıkları, AVM bünyesi içinde bulunan restoranlarda tüketim yaptıkları veya sinema salonlarını kullandıkları alanlarda girişten çıkışa kadar aşayişin sağlanması akla gelmektedir.
Diğer bir anlatım ile AVM güvenlik hizmetinde görevli güvenlik personelinin AVM içindeki ziyaretçilerin alışveriş ve eğlence deneyimini engelleyebilecek olumsuzluklara karşı bilinçli olmasının yanında sahadaki diğer güvenlik personelleri ile devamlı surette iletişim halinde olarak sürekli gözlem yapmalarını gerektirecek bir eğitim ve donanıma sahip olması gerekmektedir.
Unutmayın ki, Group Europe güvenlik hizmetleri olarak AVM güvenliği kapsamında ortamda risk ve tehlike oluşturabilecek kişi, kişiler veya tehlike yaratabilecek gruplara karşı sürekli izleme yaparak gerekli durumlarda bunları uyarma veya tehlike yaratabilecek bu unsurlara müdahale etme şeklindeki önceden önleyici çalışmaları profesyonel olarak yapmaktayız.
Avm güvenlik görevlisi nasıl olunur?
AVM güvenlik görevlisi olmak için sahip olunması gereken şey bir güvenlik sertifikasıdır. Normal güvenlik hizmeti sağlanacak yerlerde çalışmak için güvenlik sertifikası eğitimi ve sertifika belgesini vermekle yetkili güvenlik şirketi kurumlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Eğitimlerde ve sonrasında yapılacak olan sınavlarda başarılı olduğunuzda silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası alabilir ve ilgili yerlerde çalışabilirsiniz.
AVM Güvenlik Görevlisi Yetkileri Hakkında
Özel güvenlik Avm’de kimlik sorabilir mi?
Özel güvenlik görevlileri sadece AVM’lerde değil görevli oldukları her alanda sunabilecekleri gerekli sebepleri sunabilmeleri şartı ile kimlik sorgusu yapabilirler. Ayrıca bulunduğu bölgede bir yakalama yapan güvenlik personeli, yakalama tutanağını detaylı bir şekilde düzenlemelidir. Tüm bu düzenlemeleri kitabına uygun bir şekilde yerine getiren AVM güvenlik görevlisi veya diğer alanlarda görev yapan güvenlik personeli genel kolluk görevlilerine yakaladığı kişi veya kişileri teslim etmelidir.
Özel güvenlik hangi hallerde kimlik sorabilir?
Bahsini yaptığımız konuyu biraz daha detaylandırırsak özel güvenlik görevlisi, hava alanı meydanında, gemi limanlarında, otobüs garlarında, tren istasyonlarında ve çeşitli ulaşım terminalleri gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorabilmelerinin yanında duyarlı otomatik kapıdan geçirebilme veya ilgili kişilerin üstlerini dedektörler ile arayabilme, kişilerin eşyalarını X-ray cihazından veyahut benzeri güvenlik sistemlerinden geçirebilme gibi yetkilere sahiptir.
Peki AVM güvenlik veya özel güvenlik üst arama ve kimlik alma yetkisi var mı?
AVM güvenlik veya özel güvenlik görevlilerinin kendilerine tanınan 5188 sayılı kanun kapsamında her türlü kimlik sorma yetkisine sahip olmalarının yanında bu
yetkinin kullanılabilmesi için hâkim, savcı, genel kolluk veya bu unsurların herhangi birinden ayrıca bir kimlik sorma yetkisi adına izin alınması gerekmemekle beraber güvenlik personellerinin korudukları alanlara girmek isteyen şüpheli gördüğü kişileri, hakkında yakalama veya mahkûmiyet kararı bulunan tehlikeli olabilecek kişileri arama yetkisine de sahiptirler.
Erkek güvenlik görevlisi bayan çantası arayabilir mi?
Erkek güvenlik görevlisinin kadınları arama yetkileri belirli ölçülerde sınırlandırılmıştır. Şöyle ki; Erkek AVM güvenlik veya farklı alanlarda hizmet veren erkek güvenlik personeli dedektörle veya x-ray cihazlarıyla kadınları arayabilirler fakat rızaları dışında kadınları elle arama yapamaz. Ayrıca erkek güvenlik görevlisi kadınların çantasını açtırabilir fakat içini karıştıramaz.
AVM Güvenlik Görevlisi Hakkında
Peki AVM güvenlik ve güvenlik görevlisi olmak için ne yapmam lazım?
AVM veya farklı alanlarda güvenlik görevlisi olarak çalışabilmek için özel güvenlik kurslarına katılarak güvenlik görevlisi sertifikası almanız gerekmektedir. Güvenlik görevlisi kurslarında temel silahlı eğitimi yanında temel silahsız eğitimi de alınarak kurs tamamlanır.
Güvenlik eğitimi kursunu başarıyla tamamladığınızda AVM veya farklı alanlarda görev yapabilmeniz için özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartını almaya hak kazanırsınız.
Güvenlik sertifikası almak ne kadar sürer?
Güvenlik kursunu aldıktan sonra gireceği sınavın sonuçlarının açıklanmasından sonra eğer başarılı olduysanız 5-10 gün içinde sertifikanızı alabilmektesiniz.
Özel güvenlik için boy kaç olmalı veya güvenlik için boy sınırı var mı?
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için herhangi bir boy veya kilo sınırı yoktur. Fakat silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için 18 yaşınızı ve silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmek için ise 21 yaşınızı doldurmanız gerekmektedir.
Özel güvenlikçiler kaç saat çalışırlar?
Özel güvenlik görevlilerinin haftalık olarak çalışma süreleri toplam 45 saattir. Özel güvenlik görevlilerinin günlük çalıştırılabilecekleri en fazla mesai toplam 11 saat ile sınırlıdır. Özel güvenlik görevlilerinin haftada en az bir defa olmak şartı ile kesintisiz olarak toplam 24 saat dinlenmesi zorunludur.